top of page
Boek Moos.JPG

kijkje in de keuken van mijn vrouwtje

Hieronder vind je een aantal bestandjes die mijn vrouwtje heeft gemaakt. De bestandjes zijn een paar pagina's uit haar boeken. 

Kattenpootjes.JPG
Kattenpootjes.JPG

Hoofdstuk 1

Moosje.jpg

Hier ben ik nog klein

Hoofdstuk 2

Klik hieronder om Hoofdstuk 2 te kunnen inzien. Het is een hoofdstuk waarin ik de gordijnen opentrek.

Wijsheden van Moos.jpg

Hier lig ik bij mijn portret

Hoofdstuk 5

Klik hieronder om Hoofdstuk 5 te kunnen inzien. Het gaat over dat ik niet graag iets wil afstaan. 

Achterkant boek.jpg

Ik sta er weer mooi op

Hoofdstuk 8

Klik hier om Hoofdstuk 8 te kunnen inzien. In dit Hoofdstuk sla ik soms gewoon even mijn poot uit. 

Mijn creatieve vrouwtje Anita

Eerste%20inpak_edited.jpg

Voor deze website was mij door Moos gevraagd om iets meer over mijzelf te vertellen. Tja waar zal ik eens beginnen? Eigenlijk houd ik al mijn hele leven van tekenen. En van dieren, wat voor de mensen die mij kennen helemaal geen verrassing is. Van kleins af aan was ik altijd druk in de weer met potloden, stiften en een schetsboek. Mijn creaties vielen alleen niet altijd in goede aarde. Ik zat namelijk op een katholieke kleuterschool en bezorgde de nonnen met mijn tekeningen van voornamelijk naakte mensen grijze haren (voor zover ze die nog niet hadden).

 

Het naakt heb ik inmiddels ingeruild voor de wonderlijke dierenwereld. Ik ben gek op dieren, ze maken mij blij en zijn een dankbaar onderwerp om te tekenen. Dit gevoel deel ik met de cursisten die bij mij tekenlessen volgen. De lessen in het atelier die ik nu alweer zo’n 10 jaar geef, zijn leerzaam maar zeker ook gezellig. Zelf leer ik ook graag iets nieuws. Door het volgen van cursussen, instructies en workshops probeer ik mezelf altijd weer verder te  ontwikkelen en iets leuks te leren.  Zo volgde ik en volg ik met veel plezier workshops bij Lesley Harrison en Vic Bearcroft. Een opleiding Illustratief tekenen wakkerde mijn liefde voor illustraties aan, wat terugkomt in de Funimaux kalender met grappige dieren illustraties. Daarnaast heb ik tien jaar artikelen en nieuwsbrieven geschreven voor de Stichting Terre des Hommes. In de avonduren voltooide ik een opleiding journalistiek. Een volgende stap was een eigen bedrijfje waarbij ik destijds webteksten voor verschillende bedrijven schreef. In “de Wereld van Moos”, het boek dat ik samen met mijn bijzondere co-auteur Moos schreef, kwam mijn oude liefde voor het schrijven om de hoek kijken. Ook kon ik hierbij mijn illustratief ei kwijt. Een voor mij geweldig leuke combinatie.

In het atelier is het meestal een drukke boel. We hebben namelijk de nodige dieren die van tijd tot tijd komen buurten terwijl ik aan het werk ben. Soms zorgt dit voor stress. Zoals wanneer er net terwijl ik met het onverbiddelijke inkt werk dat niet te corrigeren is, een hond of kat geaaid wil worden. Of wanneer mijn kleine kattenvriendin Cheetah iets wil eten en dit duidelijk maakt door mijn potloden en penselen te belagen. Maar ik peins er niet over om de deur van het atelier dicht te doen. Het is veel te gezellig zo met zijn allen en biedt een zee aan inspiratie. Ondertussen teken ik vrolijk verder, en wens ik iedereen vooral in deze moeilijke tijd alle goeds, en wie weet, misschien tot ziens in het atelier of tijdens een online workshop.  Maar boven alles, blijf gezond! En dan komt de tijd dat we elkaar weer persoonlijk kunnen zien, ook wel weer.

Kattenpootjes.JPG
bottom of page